Masoesa-Alesie Nanga Botoe (gele rijstgerecht met kippenbouten)

Masoesa-Alesie Nanga Botoe (gele rijstgerecht met kippenbouten)

Masoesa-Alesie Nanga Botoe (gele rijstgerecht met kippenbouten)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

60 minuten.

Ingrediënten

3 kopjes
Kotomisi Rijst
3 theelepels Exotimex Knoflook
100 gram Kouseband
1/2 Madam Jeanette peper
Faja Lobi Masoesa-Alesie (roerbakmix)
Faja Lobi Moksie Metie (marinade)
2 stuks pimentkorrels
7 eetlepels olie
zout
1 laurierblad
4 kippenbouten
1/2 ui
1 theelepel tomatenpuree
25 gram gedroogde garnalen
boter

Bereiden

Masoesa-Alesie:
Olie verhitten, ui, knoflook en peper hierin lichtbruin fruiten, de gedroogde garnalen (vooraf 20 minuten in warm water weken) hieraan toevoegen en enkele minuten meebakken; vervolgens 5 eetlepels Masoesa-Alesie (roerbakmix), kouseband (in stukjes gesneden), pimentkorrels, laurierblad en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken.
De rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking koken en hieraan toevoegen; het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
Botoe (Surinaamse kippenbouten):
De Moksie Metie (marinade) aan de kippenbouten toevoegen tot die ondergedompeld zijn en één nacht tevoren laten marineren. Leg op elke kippenbout een klontje boter en bak ze daarna in de oven op 175-200 graden gaar; de kippenbouten kunnen ook worden gergild of geroosterd. Snijdt de kippenbouten in stukjes of serveer ze heel.
Serveertip: Serveren met Botoe (Surinaamse kippenbouten), Zuurgoed en Gebakken Banaan ; garneer met een builtje witte rijst in het midden van het gerecht.

Variatietip: Gebruik in plaats van gedroogde garnalen, 50 gram middelgrote roze garnalen. In plaats van kouseband, kunnen ook sperziebonen of snijbonen worden gebruikt.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus